Splitsko dalmatinska županija 17. studenoga 2020

Splitsko- dalmatinska županija podržala Taste the Mediterranean

Hvala Splitsko-dalmatinskoj županiji što se pridružila institucionalnim partnerima (tu su još TZ Splitsko-dalmatinske županije i TZ Grada Splita) koji su prepoznali vrijednost Festivala Taste the Mediterranean te pružili potporu manifestaciji koja se održala u Splitu od 7. do 11. listopada 2020.

Grad Split bio je i ostat će središte događanja međunarodnog festivala posvećenog mediteranskoj kulturi, gastronomiji, proizvodima i vinu, ali će se festivalski program održavati i u drugim županijskim destinacijama. Unatoč epidemiološkoj situaciji, ali i sukladno svim zdravstvenim mjerama opreza, i ove smo godine jedan dan posvetili otoku Šolti te su brojni strani i domaći gosti Festivala Taste the Mediterranean uživali u mediteranskom ozračju Maslenice i delicijama restorana Martinis Marchi.

Glavni cilj Festivala je predstaviti i promovirati Split i Splitsko-dalmatinsku županiju kao vodeću gastronomsku mediteransku destinaciju stranim i domaćim ljubiteljima mediteranske kulture, dobre hrane i dobrog vina te potaknuti turizam izvan glavne sezone.

Razmjena iskustava s ostalim mediteranskim zemljama, gostovanja vrhunskih stranih i hrvatskih chefova, edukacija mladih, glavne su smjernice Festivala koji se zalaže za unapređenje i održivost turizma.