Dragutin Majsak 12. prosinca 2020

Odlazak legendarnog šefa sale Drage Majsaka

Dragutin Majsak, šef sale zagrebačkog restorana Vinodol, umro je u Zagrebu u 56. godini od posljedica moždanog udara.

Vijest o njegovom iznenadnom odlasku duboko nas je potresla i rastužila, baš kao i sve one koji su ga poznavali, jer Drago je bio istinska legenda hrvatske restoranske scene. U Vinodolu je radio 33 godine i zapravo, bio mu je to drugi dom.

Početkom ožujka Gault&Millau Croatia dodijelio mu je trofej za najboljeg šefa sale. Drago je tu nagradu smatrao najvećim priznanjem u svojoj karijeri.

U obrazloženju smo tada napisali da bi stalnim gostima restorana, Vinodol bio nezamisliv bez Drage. Uvijek prisutan, ali gotovo nevidljiv, klizio je među stolovima, izuzetno pristojan i pažljiv prema svima, brinuo je o svakom i najmanjem detalju. Odmjeren i diskretan, njegovan, uredno ispeglane odjeće bez i jednog nabora ni nakon cijelog radnog dana, imponirao je gostima ali i cijelom timu ljudi s kojima je radio i ukazivao im poštovanje. Spremno bi uskočio ako bi nekom od njegovih konobara zatrebala pomoć, primijetio bi da gost nešto želi čak i onda kad još nije ni podigao ruku. Gospodin Majsak naprosto je bio savršeni maitre d’hôtel.

Divili smo se njegovoj profesionalnosti, njegovoj ljubaznosti, a posebno ljudskoj toplini. Vjerovao je da se samo vrhunskom uslugom i kvalitetom mogu pridobiti stalni gosti, a da se njihova naklonost postiže predanošću radu i okolini. O svojem timu imao je samo riječi hvale, a s obzirom da su, za razliku od konobara, kuhari „nevidljivi“, Drago im je rado prenosio komentare gostiju kako bi ih motivirao u daljnjem poslu. Svoj moto sažeo je kratko: “Zadovoljno lice gosta, daje mi novi polet“.

Naša iskrena sućut obitelji, prijateljima i timu Vinodola. Drago će nam svima faliti.