Monika Ninčević 07. rujna 2020

Monika Ninčević: Najmlađa ambasadorica Med Women Chefs

Najmlađa članica i ambasadorica Mediterranean Women Chefs platforme ima tek 20 godina, a glavna je chefica i vlasnica restorana „No 20 Restaurant & Bar” u ACI marini Piškera u kornatskom arhipelagu.

Monika Ninčević imenu restorana željela je dodati dio svoje osobnosti, a upravo je njezine godine izdvajaju od drugih chefova koji k tome i vode vlastiti restoran. Djevojka koja je u Londonu pohađala čuvenu kulinarsku školu Le Cordon Bleu svoju budućnost na gastronomskoj sceni vidjela je u Dalmaciji, kamo se s roditeljima doselila iz Australije kada su joj bile četiri godine.

Hrabro se upustila u kreiranje tradicionalnih dalmatinskih jela i slastica od svježih lokalnih namirnica koje na njezinim tanjurima izgledaju vrlo primamljivo, a pri tome u kuhinji vodi i tim od 13 ljudi, među kojima je i njezina mama porijeklom s bajkovitog Mauricijusa. Monika je spojila ljubav i strast prema moru, prirodi, hrani, začinima majčine i očeve domovine te dokazala da ni godine ni spol nisu prepreka za ostvaranje snova.

Upravo zato njezin primjer nadahnjuje mlade žene koje su gastronomiju izabrale za životni poziv, a Med Women Chefs ponosno predstavlja svoju najmlađu ambasadoricu.