Les Nanas de la Food Sphere 06. rujna 2020

Les Nanas de la Food Sphere – žene i ljubav prema kuhinji i dobroj hrani

Da žene i ljubav prema kuhinji i dobroj hrani čine uspješnu kombinaciju koja ne poznaje granice, dokazuju chefice ujedinjene pod nazivom „Les Nanas de la Food Sphere“ (Cure- u žargonu „komadi“- iz sfere hrane).

Sve je počelo kada je francuska chefica Flora Mikula 2018. odlučila u francuskom hotelu Domaine de Raba organizirati večeru koja će okupiti žene u gastronomiji različitog podrijetla. Ideja je bila očita- svaka će pripremiti tradicionalno jelo iz svoje zemlje podrijetla.

S obzirom da se ideja pokazala uspješnom, odlučile su ponoviti iskustvo i na drugim mjestima, poput restorana Monastrell chefice Maríe José San Román u Alicanteu. Tako su se uz cheficu Floru Mikulu, kao Les Nanas našle i Beatriz Gonzales- chefica meksičkih korijena s pariškom adresom, Keiko Nagae- chefica slastičarka japanskih korijena te Georgiana Viou- francuska chefica beninskih korijena s adresom u Marseilleu.

Njihov motiv je pomoći ljudima da otkriju tko su, svoju osobnost i bogatstvo, a posebno ljubav prema kuhanju i dobroj hrani. Koncept je uzeo maha, Les Nanas su tražene u inozemstvu, udruženje se povećava te rado sudjeluju na raznim gastronomskim događanjima.

Tako će ove godine na festivalu Taste the Mediterranean, chefice Flora Mikula, Beatriz Gonzales, Keiko Nagae, te Giorgiana Viou, okupljene oko inicijative Mediterranean Women Chefs sa cheficom Sandrom Tahirović spremati ekskluzivnu večeru u restoranu Zora bila.