Kouzina fest 22. rujna 2020

Grčka predstavlja svoju mediteransku eno gastronomiju u Heritage hotelu Martinis Marchi na Šolti

Još jedna mediteranska zemlja pridružila se ovogodišnjem festivalu Taste the Mediterranean u Splitu. Grčka, odnosno regija Eastern Halkidiki, predstavit će svoju jedinstvenu eno gastronomsku mediteransku ponudu i manifestaciju Kouzina Feast. Prava fešta mediteranske kuhinje, koja se već nekoliko godina održava u Eastern Halkidikiju, Kouzina Feast će u lipnju 2021. organizirati tjedan hrvatske/dalmatinske kuhinje.

U čarobnom ambijentu Heritage Hotela Martinis Marchi u Maslenici, na otoku Šolti, održat će se prezentacija grčke vinske staze pod imenom „Od Soluna do Svete Gore“ (planine Atos) koju će otvoriti gradonačelnik grčkog Aristotela, Stylianos Valianos.

„To je priča o predivnom putovanju kroz vrijeme i povijest kad su putnici pratili puteve tamošnjih redovnika, od Soluna do makedonske Arnee, kroz vinograde Megali Panagia, do distilerija na planini Aristotela i ribarskih dvorišta Jerisosa pa sve do vinarija unutar planine Atos. Riječ je o predstavljanju velike povijesti koja zaokružuje ljudsku egzistenciju i vodi posjetitelja kroz gastronomiju i vinsku cestu među spomenicima i jedinstvenim plodovima zemlje“.

Na festivalu u Splitu gostovat će Dina Nikolaou, najpoznatijja grčka chefica i osnivačica Kouzine Feast, koja će u petak 9. listopada, zajedno s ostalim cheficama, pripremati večeru u restoranu Zora bila. Više informacija o grčkoj destinaciji možete vidjeti ovdje.