Darko Znaor 08. rujna 2020

Dr.sc. Darko Znaor

Dr.sc. Darko Znaor završio je master program studija ekološke poljoprivrede na Poljoprivrednom sveučilištu Wageningen u Nizozemskoj 1992. godine te postao prvi magistar ekološke poljoprivrede u Europi. Njegovo doktorsko istraživanje koje je proveo na Sveučilištu Essex (UK) 2008. godine, bavilo se procjenom ekoloških i ekonomskih posljedica prijelaza na ekološku poljoprivredu u velikim razmjerima – na temelju stvarnog obračuna troškova.

Iskusni je međunarodni stručnjak s više od stotinu istraživačkih i razvojnih projekata, projekata procjena i analiza direktiva u 30 europskih i azijskih zemalja. Radio je kao voditelj timova i konzultant za Svjetsku banku, OECD (Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj), UN agencije (FAO, UNECE, UNDP i UNEP), Europsku komisiju, britanska, nizozemska, belgijska i talijanska sveučilišta, nekoliko vlada itd.

Bio je dugogodišnji gostujući predavač na postdiplomskom programu iz ekološke poljoprivrede na sveučilištu Wageningen u Nizozemskoj, najboljem svjetskom poljoprivrednom sveučilištu prema QS ljestvici najboljih svjetskih sveučilišta 2019. Rođen je u hrvatsko-talijanskoj obitelji koja se oduvijek divila i njegovala mediteransku prehranu.