chefovi Dane i Sandra Tahirović 23. kolovoza 2021

Chefovi Sandra i Dane Tahirović

Sandra i Dane Tahirović vlasnici su restorana Zora bila, okrunjenog s 3 Gault&Millau toke, u kojemu su i chefovi kuhinje i kreatori jelovnika. Da uz mnogo truda dolazi i veliki uspjeh, dokazuje ovaj privatni i poslovni tandem. Zora bila je danas jedan od najcjenjenijih splitskih restorana. Iako se njihove kulinarske vizije razlikuju, Sandra je maštovita, pomalo neobuzdana, a Dane mirniji, tradicionalniji- njihova kuhinja je prava eksplozija okusa. Koriste isključivo sezonske, lokalne namirnice koje su garanacija kvalitete, a jelovnik inspiriran Mediteranom nikada nije isti! Već godinama u svom restoranu njeguju zanimljiv koncept, a 2019. godine su predstavili meni koji je uključivao 50 najzdravijih namirnica svijeta. Nakon preseljenja na elitnu splitsku adresu, na Bačvicama, počeli su organizirati vrlo uspješne hedo srijede, večere s degustacijskim menijem uz vrlo prihvatljive cijene, na kojima promoviraju vina malih i često nepoznatih proizvođača.

Njihov rad prepoznali su i Splićani i gosti iz ostalih dijelova Hrvatske te inozemstva. Zora bila je u hrvatskom izdanju gastronomskog vodičaGault&Millau Croatia 2019 ocijenjena kao najbolji restoran u gradu Splitu, a ove godine supružnici Tahirović su osvojili Gault&Millau Trofej Velikih chefova sutrašnjice.

Na festivalu Taste the Mediterranean, chefica Sandra Tahirović će u restoranu Zora bila ugostiti chefice iz inozemstva, s kojima će, u okviru platforme Mediterranean Women Chefs, pripremati ekskluzivnu večeru za uzvanike Festivala.