Chef María José San Román 06. rujna 2020

Chef María José San Román

Iako je završila fakultet prava i jezika, španjolska chefica danas je jedna od zaslužnih za pozicioniranje grada Alicantea i provincije Valencije na kartu španjolske vrhunske kuhinje. María José San Román vlasnica je 4 restorana u Alicanteu, od kojih je za Monastrell 2003. dobila Michelinovu zvjezdicu.

Znatiželja, inovativnost i entuzijazam najbolje opisuju ovu cheficu. U svojim receptima svakodnevno spaja inovativnost sa mediteranskom tradicijom, uz stručnost, preciznost i maksimalnu posvećenost lokalnim sastojcima.

Poznato je njezino korištenja šipaka iz Alicantea u gastronomiji, kao i unaprjeđenje tradicionalnih jela riže iz istočne Španjolske. Titulu kraljice šafrana stekla je istraživanjem važnosti ove namirnice, ne samo za dašak okusa i boje, već i za poboljšanje ostalih sastojaka u receptima. Jela chefice San Román oživljavaju tradiciju lokalnih okusa, ali se pojavljuju u vrhunskim oblicima. Njezina mediteranska kuhinja je zdrava, profinjena, lagana i inovativna.

Na festivalu Taste the Mediterranean spravljat će ekskluzivnu četveroručnu večeru sa chefom Jerkom Rosom u restoranu Median boutique hotela Briig.