Chefica Dragica Lukin 03. kolovoza 2020

Chefica Dragica Lukin prva je počasna članica Mediterranean Women Chefs

S ponosom vam predstavljamo prvu počasnu članicu međunarodne platforme Mediterranean Women Chefs (Med Women Chefs) – Dragicu Lukin.

Chefica Lukin jedna je od najboljih ambasadorica hrvatskog slastičarstva u svijetu. Danas u Italiji, sutra u Albaniji, prekosutra u Ukrajini, pa onda opet malo kući, u Umagu, ona nikad ne miruje. Članica Hrvatske kulinarske akademije i predsjednica Hrvatskog saveza slastičara, Dragica Lukin je i licencirani sudac na brojnim međunarodnim slastičarskim i kulinarskim natjecanjima. Kad je u Umagu, bavi se slastičarnicom Villa Soši koju vodi zajedno sa sinom. Riječ je o kultnoj umaškoj slastičarnici na gradskoj tržnici u kojoj mještani ispijaju jutarnju kavu.

Iza chefice Lukin zavidna je karijera, a počela se baviti gastronomijom kad je imala 14 godina. Njezin uspjeh dokazuju i deseci nagrada, povelja i priznanja koje je primila u svojoj dugogodišnjoj karijeri; poput titule Internacionalnog viteza kulinarstva jugoistočne Europe i Mediterana te posebnog priznanja za zasluge u promicanju hrvatske gastronomije i slastičarstva koje joj je ove godine dodijelio Gault&Millau Hrvatska.

Uz sva odličja, profesionalne uspjehe, privrženost poslu i jedinstveni talent, ono što ju čini posebnom je njezina spremnost da pomogne mlađim kolegama, da s njima podijeli svoje vrhunsko znanje, da ih podrži i savjetuje. Svojim slasticama i svojim velikim srcem Dragica Lukin osvojila je svijet. Njezino znanje i iskustvo, neprocjenjiva su vrijednost za našu platformu.