chef Lionel Levy 12. ožujka 2021

Chef Lionel Levy, novi predsjednik udruge Gourméditerranée

S ponosom objavljujemo da je dugogodišnji partner i suradnik Festivala Taste the Mediterranean i Gault&Millau Croatia, francuski chef Lionel Levy, izabran za novog predsjednika udruge Gourméditerranée, vodeće udruge najboljih chefova i chefica iz Provanse.

Chef Lionel, koji je sudjelovao na gotovo svim TTM festivalima i često gostovao u Hrvatskoj, jedan je od najjačih zagovornika mediteranske prehrane. Svojom „južnjačkom“ kuhinjom, spoj mediteranske tradicije i inovacije, osvojio je jednu Michelinovu zvjezdicu i 3 Gault&Millau toke u restoranu Alcyone, u sklopu prestižnog Hotela InterContinental u Marseilleu, u kojemu je chef kuhinje.

Većina članova udruge Gourméditerranée (ima ih 80 ak) glasala je za njegov program čiji je moto: Gradimo zajedno! Osim obnove statuta i osnivanja fonda solidarnosti za članove koji su najviše stradali zbog COVID krize, Gourméditerranée se zalaže za isticanje kulinarskih tradicija Provanse, ali i ostalih mediteranskih zemalja. Ekološka bio raznolikost, poštivanje sezonalnosti namirnica, gospodarenje otpadom i bacanjem hrane najvažnije su točke programa kao i stvaranje zajedničke baze podataka koja će na jednom mjestu okupiti dobavljače, proizvođače hrane, zanate, uslužne radnike i ostalo vezano za gastronomiju. Od srca čestitamo chefu Lionelu i veselimo se budućim zajedničkim projektima.