Ippei Uemura, ©DavidGirard.photographe 06. rujna 2020

Chef Ippei Uemura

Rođen u Kyotu, chef Ippei Uemura oblikovao je svoj stil kuhanja između svojih korijena i svojih putovanja.

Nakon što je desetljeće proveo učeći tradicionalnu japansku kuhinju u zemlji izlazećeg sunca, kuhar je putovao po svim krajevima svijeta prije nego što se nastanio u Marseilleu 2003. Danas je Ippei najmarsejskiji Japanac i najjapanskiji Marsejac.

U ulozi karizmatičnog marsejskog chefa Ippei Uemura brani lokalnu gastronomiju i lokalne proizvođače. Uživa u kontaktu s proizvodima i onima koji ih proizvode. Podučava marsejske ribare o drevnim japanskim tehnikama Ikejime, bere grožđe u vinogradima Cassisa, priprema jegulje u St Chamasu… ili u Japanu gdje sam dizajnira posuđe koje koristi u restoranu.

Tvorac “nomadskog Kaiseki koncepta“ koji je naišao na uspjeh i koji je omogućio restoranu Tabi u Marseilleu (165 Corniche Kennedy), hramu provansalskog Kaisekija, da u vodiču Gault & Millau dobije 3 toque-a i ocjenu 15/20 isto kao i Michelinovu preporuku.

Chef je kantor kuhinje na razmeđi japanskih tehnika i lokalnih provansalskih proizvoda. Za to je dobio posebnu nagradu za plodove mora za 2018. godinu od vodiča Gault & Millau, kao i nagradu za mlade talente za 2017.