Hrvoje Zirojević 06. rujna 2020

Chef Hrvoje Zirojević

Nositelj titule Chefa godine Gault&Millau Croatia 2019, Hrvoje Zirojević rođen je u Splitu. Kuhanjem su ga od malih nogu “zarazile“ majka i baka. Danas je jedan od najcjenjenijih hrvatskih chefova, a na veliko oduževljenje svojih sljedbenika od ove godine je chef kuhinje splitskog restorana Dvor, koji je od njegovog dolaska stalno dupkom pun.

Do nedavna je, naime, Zirojević bio chef kuhinje i voditelj restorana Laganini, na Palmižani, kojemu je priskrbio 4 toke Gault&Millau toke, no mnogima je ta otočka destinacija bila nedostupna. Osim što brojne goste oduševljava svojim kulinarskim remek-djelima, među kolegama je Zirojević poznat po svojoj spremnosti da uvijek svima pomogne.

Predavač je na studiju gastronomije Visoke škole Aspira, u Splitu, a održava gostujuća predavanja na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, gdje prenosi svoje bogato znanje i iskustvo mladim generacijama. Tako je i u restoran Dvor prenio svoje dugogodišnje iskustvo iz Laganinija. Unatoč ljetnim gužvama i užurbanosti uspješno vodi kuhinju i upravlja kuhinjskim timom.

Osim Gault&Millau trofeja Chefa godine 2019, dobitnik je mnogih kulinarskih priznanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Između ostaloga odnio je pobjedu u Cro Top 10 – kuharskom natjecanju najboljih hrvatskih kuhara te je prvi hrvatski kuhar koji je osvojio srebrnu medalju na svjetskom kupu u Moskvi.