21. listopada 2020

Vrhunski mirisi u bočici i na tanjuru

Što je zajedničko vrhunskoj gastronomiji i vrhunskim mirisima? Najkvalitetniji sastojci koji svako jelo i svaki parfem čine posebnima – kaže Linda Pilkington, vlasnica parfemske kuće Ormonde Jayne. Ove godine festivalu Taste the Mediterranean Linda se pridružila virtualno i u video poruci  sudionicama panela posvećenog ženama u gastronomiji, objasnila je svoju strast prema finim jelima i okusima koja im daju začini, kakve i sama već dva desetljeća koristi u kreiranju parfema ali i u kuhinji kada priprema jela za obitelj i prijatelje.

“Neki od mojih parfema sadrže dragocjene esencije iz izvrsnih jestivih sastojaka poput vanilije, šfrana, kardamoma, korijandera, bobica kleke, bijele breskve i ličija. Moj apsolutni favorit u parfemu je ružičasti papar” – kaže Linda koja na svojoj službenoj stranici i na društvenim mrežama gastronomiji posvećuje rubriku Gourmande Jayne.

Većinu spomenutih začina vrhunske chefice i chefovi, gosti Taste the Mediterranean festivala koristili su u spravljanju jela na ekskluzivnim večerama  te na radionicama za učenike i profesionalce. A kakav trag ostavljaju  u bočicama parfema Taif i Isfarkand, Maria Jose San Roman, Flora Mikula, Georgiana Viou, Beatriz Gonzalez, Keiko Nagae, Dina Nikolaou, Dragica Lukin, Sandra Tahirović,  Vesna Miletić, Ippei Uemura, Fabricio Vežnaver, Marin Rendić, Ivan Pažanin, Hrvoje Zirojević, Jerko Roso… mogli su isprobati zahvaljujući splitskoj parfumeriji  Lana, ekskluzivnom prodajnom mjestu Ormonde Jayne parfema.