11. prosinca 2014

Vrhunski francuski chef, glavni kuhar kuće Moët & Chandon, posjetio je Zagreb!

U Zagrebu je gostovao Pascal Tingaud, glavni Chef prestižne šampanjske kuće Moët & Chandon. U suradnji s Anom Grgić, Chef de cuisine hotela Esplanade, održao je cooking show u ambijentu restorana Zinfandel’s, u sklopu kojeg su novinarima prezentirana jela koja se izvrsno sljubljuju s Moët & Chandon šampanjcima.

Za ovaj ekskluzivni gastronomski doživljaj zajedno su pripremili menu, a uz svaki slijed serviran je odgovarajući Moët & Chandon šampanjac.
Azijski patlidžan u confitu od pačjeg temeljca, Chef Tingaud sljubio je s Vintage Rose 2006., dok je gusju jetru, karameliziranu ciklu i kokice popratio Nectar. Polagano prigotovljen losos s džusom od tartufa, idealno se sljubio s Vintage Rose 2006. A uz sicilijansku fregolu s hlapom i gljivama serviran je Vintage Blanc 2006., baš kao i s rižotom s crnilom sipe i listićima zlata.

Povod dolaska francuskog chefa bila je priprema šampanjske božićne gala večere u restoranu Zinfandel’s Hotela Esplanade, u suradnji s prvom damom Esplanadine kuhinje, Anom Grgić. Za Zagrepčane i njihove goste bila je to jedinstvena prilika da kušaju najfinije delicije koje se izvrsno sljubljuju s jednim od najpoznatijih šampanjaca na svijetu.