O nama

The Mediterranean Women Chefs (Med Women Chefs) međunarodna je platforma čiji je cilj unaprijediti položaj žena u gastronomiji. Posebno u mediteranskim zemljama gdje se i danas kuhanje smatra jednim od tipičnih „ženskih“ poslova, pa čak i obavezom. Doista, većina žena svaki dan kuha. U kući. Ali jako malo žena kuha u restoranima, hotelima i osta-lim ugostiteljskim objektima. A i kad rade – gotovo su nevidljive. U gastronomiji uspjeh i slava pripadaju muškarcima. Paradoksalno, većina ih je naučila kuhati od žena! Gotovo svaki veliki chef poziva se na kuhinju svoje mame ili svoje bake. Ali brojke potvrđuju da je, u prosjeku, omjer žena koje vode restoranske kuhinje 1 prema 15 u korist muškaraca. Kao i u većini profesija, žene su i znatno manje plaćene.

The Mediterranean Women Chefs ima za cilj promijeniti takvo stanje. Mi smo platforma na kojoj će svaka od vas moći podijeliti svoja iskustva i svoja razmišljanja s ostalim ženama iz Hrvatske i inozemstva koje profesionalno kuhaju. Promičemo networking i zajednički rad kako bi se žene izborile za jednakost u kuhinji, kako bi na temelju svojih vještina i kvalitete postale zapažene kao i muškarci s kojima dijele posao. Potičemo ih stoga da usavrše svoje profesionalno znanje, razviju svoj kulinarski talent i liderske sposobnosti kako bi postigle zasluženi uspjeh na profesionalnom i privatnom planu.

Zato vas pozivamo da nam se javite i učlanite u Med Women Chefs. Zajedno smo jače! Za sve one koje se učlane do kraja 2020. članarina je besplatna.
Molimo vas da ispunite priloženi obrazac.