Chef Michael Gollenz 23. kolovoza 2021

Chef Michael Gollenz

Chef Michael Gollenz, rođeni Austrijanac, pokretačka je snaga fine dining restorana Alfred Keller u Alhambra Boutique hotelu u Malom Lošinju. A to je dokazao ovih dana osvojivši svoju prvu Michelinovu zvjezdicu.

Talentirani mladi chef već je skupio impresivno iskustvo: radio je uz nagrađivane chefove Christiana Scharrera i Stefana Heilemanna, u Eco Widder Bar&Kitchen u Zurichu te u restoranu Afrodita u Hotelu Giardino u Asconi. Uz chefa Heilemanna, koji je izabran za Chefa godine 2021 Gault&Millau Švicarska, Gollenz je proveo 6 godina. “Bio je zreo za samostalni rad” kaže s ponosom njegov mentor koji ga je podržao u novom profesionalnom izazovu.

S vrhunskim profesionalnim preporukama chef Gollenz  stigao je u Mali Lošinj sa zadatkom da u restoran Alfred Keller, unutar hotela Alhambra, unese svježi koncept i podigne ljestvicu fine dininga. Samo nekoliko mjeseci nakon što je preuzeo kuhinju, mladi je chef svojim pristupom i filozofijom kuhanja obogatio ponudu restorana te osvojio pohvale kritike i zahtjevnih gostiju.