chef Mario Mandarić 04. listopada 2021

Chef Mario Mandarić

S 20 godina otvorio je restoran na plaži na Thailandu, gdje je džungla ulazila u more. Nije bilo ni ceste, ni struje ni vode. Ali Mario Mandarić nije odustao: radio je jednom tjedno, kao “pop up” restoran i stekao određenu popularnost.

Nakon Thailanda vratio se u Europu i na sjeveru Engleske preuzeo kuhinju restorana Yorke Arms koji je tada imao jednu Michelin *. Chef je uspio zadržati zvjezdicu te je zahvaljujući tome dobio ponudu od legendarnog The Fat Duck restorana gdje je radio sve do povratka u Hrvatsku, u rujnu 2019. Vratio se kako bi preuzeo kuhinju restorana Noel Buje. Kratko je trajalo jer je Noel Buje zatvorio, te se chef počeo baviti consultingom.

Ovoga je ljeta radio kao chef kuhinje hvarskog restorana Passarola, a sada preuzima kuhinju Hotela Time u Splitu. ”To će biti prvi pravi zero waste restoran u Splitu“ kaže mladi chef koji je u travnju ove godine dobio veliko priznanje od magazina Forbes. Taj ga je svjetski prestižni magazin uvrstio na listu “30 under 30” zbog njegovog food waste awareness projekta koji je Mario radio u Windsoru i Londonu. Projekt je “on going” i nastavlja se na proljece.

Posebno je ponosan na to da ga je, zbog njegovog zalaganja za smanjenje otpada u restoranskoj industriji, chef Massimo Bottura pozvao na Al Menu festival koji je ove godine otkazan zbog COVIDa.