Marin Rendić 11. rujna 2020

Chef Marin Rendić

Vlasnik i chef zagrebačkog restorana Bistro Apetit by Marin Rendić na domaćoj gastronomskoj sceni prisutan je 22 godine. Prošao je put od chefa u brojnim restoranima diljem Jadrana i u kontinentalnom dijelu Hrvatske, vođenja vlastitog restorana Pepenero u Novigradu do usavršavanja u glasovitim restoranima Arzak u Španjolskoj i Noma u Danskoj.

Njegovo kulinarsko umijeće i kreativnost prestižni gastronomski vodič Gault&Millau Croatia 2020 ocijenio je sa 16 od mogućih 20 bodova te ga nagradio s tri kuharske kapice, a posljednje četiri godine Rendić osvaja i preporuke Michelinovog vodiča.

Jedan je od pokretača inicijative #chefkuhadoma, koja je proteklih mjeseci emitrala video objave hrvatskh chefova i na društvenim mrežama privukla desetke tisuća pratitelja. Autor je knjiga “Kuhinja iz morskih dubina” (2005) i “S okusom mora i soli” (2012), sudionik tv showa “Masterchef” 2011., a snimio je i vlastiti kulinarski show “Grill Boss”.

Rendić je i dobar poznavatelj vina i maslinovih ulja, a u izradi svojih maštovitih gastronomskih kreacija u kuhinji primjenjuje moderne tehnike i trendove.