chef Marcello Trentini 18. ožujka 2019

Chef Marcello Trentini

1990. godine, protivno željama obitelji, Marcello napušta umjetničku akademiju i počinje slijediti svoj san radeći kao pripravnik u kuhinji. Bio je to početak njegove karijere. Potpuno samouk, prošao je sve pozicije u kuharskoj hijerarhiji.

U travnju 1998., nakon putovanja po Italiji i inozemstvu, gdje je skupljao iskustvo i inspiraciju, vraća se u rodni grad Torino te se zapošljava u wine baru gdje vodi vlastitu kuhinju. Njegov poslodavac prepoznao je potencijal te ga poslao „po iskustvo“ u razne restorane okrunjene Michelinovim zvjezdicama. Nakon susreta s visokom kuhinjom shvatio je čime se zaista želi baviti.

U veljači 2003. sa suprugom Simonom otvorio je restoran Magorabin. Njihova je misija bila vratiti visoku kuhinju u Torino. 2003. godine chef Trentini postaje članom JRE (Jeunes Restaurateurs d’Europe) – udruženja vrhunskih mladih kuhara u Europi. 2012. godine dobiva prvu Michelinovu zvjezdicu. 2014. chef sudjeluje u trećoj sezoni emisije „The Greatest Chef China“. Chef Trentini prvi je europski chef koji je odnio pobjedu. U veljači 2015. postaje članom udruženja LE SOSTE, talijanskog predstavnika udruženja Les Grandes Tables Du Monde. U jesen 2016. postaje potpredsjednikom udruženja JRE.

Kažu kako se život ne kreće pravocrtno, nego se polako, ali sigurno kreće uzlaznom putanjom. Priča restorana Magorabin upravo je takva: od otvorenja, preuređenja i proširenja, do mnogobrojnih priznanja. Restoran je osvježio izgled, a chef Trentini dopustio je svojoj kreativnosti da se vine u nebo te je na sigurnom putu prema novim vrhuncima.