Lionel Levy 06. rujna 2020

Chef Lionel Lévy

Francuski chef Lionel Lévy, dugogodišnji partner i suradnik Festivala Taste the Mediterranean i Gault&Millau Croatia, od nedavno je predsjednik udruge Gourméditerranée, vodeće udruge najboljih chefova i chefica iz Provanse, odnosno s juga Francuske.

Chef Lionel, koji je sudjelovao na gotovo svim TTM festivalima i gostovao u Hrvatskoj u više navrata, jedan je od najjačih zagovornika mediteranske prehrane. Chef kuhinje restorana Alcyone, u sklopu prestižnog Hotela InterContinental u Marseilleu, svojom je „južnjačkom“ kuhinjom – spoj mediteranske tradicije i inovacije – restoranu priskrbio jednu Michelinovu zvjezdicu i 3 Gault&Millau toke.

Vrlo je aktivan u okviru udruge Gourméditerranée i zalaže se za realizaciju programa koji je predstavio pod motom Gradimo zajedno! Osim obnove statuta i osnivanja fonda solidarnosti za članove koji su najviše stradali zbog COVID krize, Gourméditerranée promovira kulinarsku tradiciju Provanse, ali i ostalih mediteranskih zemalja. Ekološka bio raznolikost, poštivanje sezonalnosti namirnica, gospodarenje otpadom i bacanjem hrane najvažnije su točke programa kao i stvaranje zajedničke baze podataka koja će na jednom mjestu okupiti dobavljače, proizvođače hrane, zanate, uslužne radnike i ostalo vezano za gastronomiju. Sve će to predstaviti na ovogodišnjem Festivalu Taste the Mediterranean u Splitu.

Photo by Yann Audic