07. svibnja 2018

Chef Coline Faulquier

Strastvena i odlučna, krenula je u hotelijersku školu kada joj je bilo samo petanest godina. Program: učenje osnova gastronomije, osvješćivanje težine i zahtjevnosti struke.

Coline usavršava svoje umijeće na Visokoj školi francuske gastronomije – Grégoire Ferrandi u Parizu. Kako bi naučila što je više moguće, okružuje se najboljima: Benoît Nicolas i Eric Robert (predavači na Visokoj školi francuske gastronomije G. Ferrande), Charles Fontes (restoran La Réserve Rimbaud), Jean Louis Nomicos (Restoran Lasserre), Olivier Nasti (restoran Le Chambard), Christophe Bacquies (restoran Le Monte Cristo, Hotel du Castellet)…

Kao najljepše iskustvo izdvaja rad u restoranu Le Bristol, uz Erica Fréchona i Francka Leroya.”Moje najljepše iskustvo…nenadmašni timski duh i sjajna energija…”Tamo je naučila biti točna u začinjavanju, precizna u tehnikama i predana izvrsnosti.

Osnažena iskustvom u samom vrhu francuske gastronomije, u restoranu La Pergola u Marseilleu stvara gurmanska jela inspirirana mediteranskim terroirom, s provansalskim proizvodima.

Gastronomski vodič Gault&Millau proglasio ju je mladim talentom 2017. godine u Francuskoj, a 2016. godine ušla je u finale natjecanja Top Chef.