Chef Clément Higgins 23. kolovoza 2021

Chef Clément Higgins

Nakon magisterija Poslovnog prava i nekoliko iskustava u slastičarnicama i pekarama (Saint -Victor u Marseilleu, La Boulangerie u Sydneyu) te ugostiteljstvu (Les Gamins u Marseilleu), u travnju 2014. Clément Higgins otvara svoj laboratorij slastičarstva namijenjen cateringu: “Bricoleur de douceurs” (majstor slastica) zajedno s partnericom Aurélie, koja radi u kuhinji.

Suočeni sa sve većim brojem narudžbi, privatnih i od restorana koji žele ponuditi njihove deserte, žele povećati površinu laboratorija i proizvodne kapacitete. A žele i upoznati ljude koji vole njihove kolače. Pronalaze prostor s dućanom koji su tražili i osoblje spremno podijeliti s njima zajedničke muke. Imenu dodaju slovo S  (op.a. na francuskom za množinu) i postaju majstori slastica, „BricoleurS de douceurs“.

Nakon nekoliko mjeseci puno rada i puno straha… 23. prosinca 2015., dva dana uoči Božića, započinje nova avantura Majstora slastica. Od tada svakodnevno proizvode svježe, kreativne slastice, s minucioznim vizualima, s markantnim i pomno osmišljenim okusima. U prvi plan uvijek stavljaju sezonske proizvode i po mogućnosti lokalne proizvođače.

„Gastronomija u našem gradu već nekoliko godina cvate, dobri restorani se množe i lako pronalaze svoje kupce. Željeli smo pridonijeti tom okruženju…“

Foto: copyright JP Garabedian