BEE SANTONGUN 21. ožujka 2019

Chef Bee Satongun

Chef Bee Satongun i chef Jason Bailey, nisu samo bračni par, nego i profesionalni partneri. Šesnaest godina profesionalno su se bavili pripremom jela tajlandske kuhinje. Nakon dugogodišnjeg usavršavanja, 2013. godine otvaraju vlastiti restoran tajlandske kuhinje Paste u Bangkoku.

Njihova posvećenost detaljima, tehnička stručnost i atraktivna prezentacija stvaraju jedinstvena, slojevita i rafinirana jela. Jelovnik restorana Paste oslanja se na bogato tajlandsko kulinarsko nasljeđe, na recepte iz 19. i 20. stoljeća. Jela bazirana na biljkama pripremaju se od rijetkih tajlandskih namirnica iz svih krajeva zemlje, uz meso, ribu i morske plodove vrhunske kvalitete. Svako jelo kreira se na način da sadrži slojevitost tekstura, pročišćene prirodne okuse te da pruža pažljivo kreiranu kompoziciju namirnica. Kreativni produkt ovih slojevitih okusa je zaštitni znak ovog kuharskog dvojca.

Restoran Paste ovjenčan je Michelinovom zvjezdicom i se smatra jednim od najboljih restorana u Bangkoku te predstavlja svojevrsno istraživanje tajlanske kulinarske povijesti. Bračni par godinama je proučavao razvoj tajlandske kuhinje, otkrivajući recepte ih prošlih stoljeća te godinama zaboravljene tehnike.

Osim priznanja u obliku Michelinove zvjezdice, Chef Bee Satongun proglašena je Najboljim ženskim chefom Azije 2018, a restoran Paste našao se na listi 50 najboljih restorana Azije 2018.