Anastasios Paraskevaidis 02. rujna 2021

Chef Anastasios Paraskeyaidis

Mladi grčki chef Anastasios Paraskeyaidis već ima zavidnu karijeru iza leđa. Još u ranoj mladosti u svom rodnom mjestu otvorio je mali restoran. „Ljudima sam želio pružiti osjećaj užitka koji ostaje na nepcu nakon fine hrane“. Ipak, nakon par godina shvatio je da mu njegova mala sredina nije dovoljna za profesionalni razvoj te da mora krenuti dalje.

Nakon diplome Kulinarskog instituta u Solunu – bio je najbolji student – počeo je raditi uz bok najboljih grčkih chefova u renomiranim restoranima i elegantnim resortima na otocima. Federico della Vecchia i Giorgos Papadopoulos bili su njegovi mentori. Tada je shvatio da bogatstvo mediteranske grčke hrane i odlučio da će se tome u potpunosti posvetiti. Prije dvije godine postao je chef kuhinje novog ekskluzivnog resorta Mount Athos, u popularnom ljetovalištu Ierissios, u grčkoj regiji Halkidiki.

Od samog početka goste je oduševio koloritnim jelima koja se oslanjaju na grčku tradiciju, ali koje chef interpretira na svoj način, koristeći stečeno znanje iz moderne gastronomije.