Ana Zenić 03. travnja 2019

Ana Zenić

Ana Zenić je dizajnerica interijera s međunarodnom karijerom, specijalizirana za suvremene i tradicionalne interijere za stambenu i komercijalnu uporabu.

Nakon studiranja znanosti u Los Angelesu i života u Njemačkoj i Francuskoj, Ana je došla u London 1985. godine na studij dizajna interijera na Inchbald School i Chelsea College of Art. Diplomirala je na Sotheby School gdje je nekoliko godina proučavala povijest ukrasne umjetnosti i magistrirala je kinesku umjetnost na Sotheby’su i SOAS-u.

Anino međunarodno iskustvo, temeljito povijesno poznavanje dizajna i njegovih elemenata i njezin urođeni osjećaj za stil omogućuju joj ostvarivanje širokog spektra projekata. Njezin potpisni rad kombinira engleski osjećaj udobnosti, kontinentalne elemente i azijskog osjećaja misterije. Uređivala je mnoge kuće i stanove u Velikoj Britaniji i Europi, uključujući stan na rijeci u Londonu, penthouse u Singapuru, stan u New Yorku, planinsku kuću u Klostersu i ljetnikovce u Italiji i rodnoj Hrvatskoj. Njen portofolio uključuje i razne hotelske radove.